Ce este pretul "de la"?
Pentru a calcula pretul exact si a vedea ce este liber completeaza o cerere de oferta. Pe site afisam doar pretul indicativ valabil pentru extrasezon / luna ianuarie, la perioade de +31 de zile, in varianta cu garantie standard de 1000-1500 euro in functie de clasa masinii si depozit blocat pe card de credit. Pentru a obtine rata aplicabila completati formularul de "estimare pret" si in functie de masina disponibila revenim cu tariful furnizorului unde este libera. Toate tarifele includ TVA si asigurare RCA si sunt valabile pentru masinile preluate in extrasezon (1 ianuarie 2024 - 31 martie 2024). Pentru oricare alte perioade, in sezonul estival, de Craciun sau de Paste, tarifele variaza masiv si pot fi mult mai mari. Completati formularul din pagina masinii dorite pentru a va calcula o oferta concreta de pret in functie de perioada de inchiriere dorita si disponibilitate.
Botoșani este reședința județului omonim, dar și cel mai mare oraș al acestuia (cu o populație de 116.110 locuitori). Orașul a fost atestat documentar în 1350. În perioada medievală, cât și în debutul perioadei moderne (între secolele XIV și XIX) Botoșaniul a fost un înfloritor târg al Moldovei fiind poziționat într-o zonă de intersecție a unor drumuri comerciale importante.
De asemenea orașul reprezenta un important centru meșteșugăresc. Însă, începând cu ultimele decenii ale secolului XIX, orașul va cunoaște o perioadă de declin economic, fapt datorat construirii de noi rute feroviare în orașele învecinate (Suceava și Dorohoi). Din acest moment activitatea orășenească preponderent comercială, s-a reorientat către industria agricolă.
Știați că:
- Denumirea de Botoșani se trage de la un boier din ținutul Moldovei, pe nume Botaș?
- Biserica Sfântul Gheorghe este ctitorită de Domnița Elena (soția lui Petru Rareș) în anul 1551?
- Piața din centrul orașului a fost iluminată în anul 1832 cu lumânări?
Orașul Botoșani, având ca activitate principală comerțul, a fost un oraș cosmopolit, ai cărui comercianți au lăsat în urma lor importante construcții rezidențiale, centrul istoric al orașului fiind extraordinar din punct de vedere arhitectural.
Celelalte atracții turistice din oraș se pot grupa astfel: lăcașe de cult (Mănăstirea Agafton, Mănăstirea Vorona, Biserica Lipovenească, Biserica Sfântul Nicolae și Biserica Sfântul Gheorghe), muzee (Muzeul Botoșani, Muzeul de Etnografie) și Parcul Mihai Eminescu (amenajat în 1869, pe teritoriul său se găsește un lac artificial).
În acest parc obișnuia să se plimbe Mihail Eminescu, parcul păstrând și astăzi câțiva arbori din acea perioadă).