Ce este pretul "de la"?
Pentru a calcula pretul exact si a vedea ce este liber completeaza o cerere de oferta. Pe site afisam doar pretul indicativ valabil pentru extrasezon / luna ianuarie, la perioade de +31 de zile, in varianta cu garantie standard de 1000-1500 euro in functie de clasa masinii si depozit blocat pe card de credit. Pentru a obtine rata aplicabila completati formularul de "estimare pret" si in functie de masina disponibila revenim cu tariful furnizorului unde este libera. Toate tarifele includ TVA si asigurare RCA si sunt valabile pentru masinile preluate in extrasezon (1 ianuarie 2024 - 31 martie 2024). Pentru oricare alte perioade, in sezonul estival, de Craciun sau de Paste, tarifele variaza masiv si pot fi mult mai mari. Completati formularul din pagina masinii dorite pentru a va calcula o oferta concreta de pret in functie de perioada de inchiriere dorita si disponibilitate.
Craiova este reședința județului Dolj și cel mai mare oraș al acestuia, având o populație de 269.506 locuitori. Supranumită capitala Olteniei, Craiova este al doilea oraș după București, dacă se ia în considerare numărul de construcții vechi.
Numele localității vine de la marea familie boierească a Craioveștilor, care deținea în secolul XV echivalentul a 100 de sate ale teritoriului actual al Olteniei. Fiind una dintre cele mai puternice familii boierești ale perioadei, Craioveștii aveau un impact politic uimitor. Domnitorii principatului nu aveau șanse prea mari să rămână în scaun fără sprijinul acestei dinastii boierești. De altfel o serie de domnitori ai Țării Românești se trag din această familie de seamă (Neagoe Basarab, Șerban Cantacuzino, Constantin Brâncoveanu, etc.).
Marea Bănie a Craiovei înființată în ultima parte a secolului XV, era o instituție care ințial reprezenta o formă organizatorică locală. În decurs de un secol Bănia a cunoscut o evoluție fulminantă, ajungând a doua instituție politică din stat, după domnie. Odată cu înscăunarea lui Neagoe Basarab (în anul 1512), Marele Ban va prelua atribuțiile domniei pentru teritoriul aflat la dreapta Oltului, în Craiova înființându-se o cancelarie similară celei domnești.
Știați că:
- În 1896 Craiova avea o rețea de iluminat public prezentă pe 39 din străzile orașului, numărând 365 de lămpi?
- Rețeaua era alimentată în premieră cu curent electric obținut pe bază de motoare cu combustie internă?
- Craiova a fost cel mai important loc de întâlnire al revoluționarilor pașoptiști, înainte ca aceștia să pornească spre București?
- În anul 1900, 43% din înteprinderile industriale din Oltenia se aflau pe teritoriul Craiovei?
Craiova este situată în sudul României la o distanță de aproximativ 70 km de Dunăre, având o altitudine cuprinsă între 75-116 m. Orașul se află în Câmpia Olteniei, subunitate a Câmpiei Române, pe malul stâng al râului Jiu. Climatul este unul temperat, specific unei zone de câmpie, cu temperaturi medii anuale cuprinse între valorile de 10-11°C și precipitații scăzute (400-500 mm anual).
Casa Băniei (cea mai veche clădire laică din oraș, construită în anul 1699) și Palatul Vorvorenilor (construit în stil renascentist, clădirea găzduiește Mitropolia Olteniei) reprezintă cele mai valoroase destinații turistice din Craiova.
Pe lângă acestea, în oraș se mai găsesc lăcașe de cult cu vechimi considerabile (Biserica Sfântul Dumitru, Mănăstirea Jitianu, Mănăstire Coșuna, Biserica Madona Dudu, etc), Parcul Nicolae Romanescu, Grădina Botanică, Palatul Jean Mihail, Muzeul Olteniei, dar și Muzeul de Artă (care adăpostește Atelierul lui Brâncuși unde sunt expuse 7 lucrări ale artistului).