Ce este pretul "de la"?
Pentru a calcula pretul exact si a vedea ce este liber completeaza o cerere de oferta. Pe site afisam doar pretul indicativ valabil pentru extrasezon / luna ianuarie, la perioade de +31 de zile, in varianta cu garantie standard de 1000-1500 euro in functie de clasa masinii si depozit blocat pe card de credit. Pentru a obtine rata aplicabila completati formularul de "estimare pret" si in functie de masina disponibila revenim cu tariful furnizorului unde este libera. Toate tarifele includ TVA si asigurare RCA si sunt valabile pentru masinile preluate in extrasezon (1 ianuarie 2024 - 31 martie 2024). Pentru oricare alte perioade, in sezonul estival, de Craciun sau de Paste, tarifele variaza masiv si pot fi mult mai mari. Completati formularul din pagina masinii dorite pentru a va calcula o oferta concreta de pret in functie de perioada de inchiriere dorita si disponibilitate.
Iași-ul este cel mai mare oraș din partea de est a țării și reședința județului cu același nume. Asemenea Târgoviștei în Țara Românească, Iașii au fost capitala Moldovei timp de trei secole (1564-1859). În prezent Iașul însumează o populație de 290.442 de locuitori, căreia i se adaugă populația din comunele limitrofe, însumând în total un număr de aproximativ 400.000 de locuitori. Fiind cel mai mare oraș din Moldova este de asemenea centrul cultural, economic și academic al acestei regiuni.
Știați că:
- Iași-ul a fost capitala României între anii 1916-1918?
- Prima universitate de pe teritoriul actual al României, Universitatea Alexandru Ioan Cuza se află în Iași?
- Primul orologiu de pe teritoriul actual al României a fost instalat la Iași de către domnitorul Vasile Lupu în anul 1638?
- În 1671 se construiește la Iași prima sinagogă de pe teritoriul actual al României?
- În 1876 se deschide la Iași primul teatru evreiesc din lume, înființat de Avram Goldfaden?
Iașiul se află în Câmpia Moldovei, fiind străbătul de râul Bahlui. Climatul este temperat cu valori specifice unei zone de câmpie (temperaturi medii anuale de 11°C și precipitații moderate 500-600 mm anual).
Iașiul este alături de Cluj și București unul dintre orașele cu mare influență în România. Cu o viață culturală intensă, Iașii au contribuit enorm la cultura românească. De asemenea orașul este un important centru univesitar și istoric.
Din punct de vedere arhitectural orasul Iasi este un amalgam de nou și vechi. Schimbări drastice în arhitectonica orașului au adus comuniștii care au demolat cartiere întregi. Nici centrul orașului nu a scăpat de avântul reformist al comuniștilor. Piața Unirii (deja devastată de bombardamentele din timpul războiului, anii 1943-1944) a pierdut clădiri importante, de asemenea cartierele Târgul Cucului sau Bulevardul Ștefan cel Mare au fost demolate parțial.
Cu toate acestea o plimbare în Iași ne poate aduce sub priviri clădiri de referență, precum Biserica Sfântul Nicolae Domnesc (ctitoria lui Ștefan cel Mare), Biserica Trei Ierarhi, Catedrala Mitropolitană, Palatul Culturii sau Casa Doftanei. Alt lucru inedit din Iași este Teiul lui Eminescu aflat pe aleile Copoului.
Teiul poartă acest nume întrucât se spune că Mihail ar fi preferat umbra acestuia, odihnindu-se deseori la umbra sa, iar din când în când potrivind câte un vers în serile înmiresmate ale primăverilor ieșene.