Ce este pretul "de la"?
Pentru a calcula pretul exact si a vedea ce este liber completeaza o cerere de oferta. Pe site afisam doar pretul indicativ valabil pentru extrasezon / luna ianuarie, la perioade de +31 de zile, in varianta cu garantie standard de 1000-1500 euro in functie de clasa masinii si depozit blocat pe card de credit. Pentru a obtine rata aplicabila completati formularul de "estimare pret" si in functie de masina disponibila revenim cu tariful furnizorului unde este libera. Toate tarifele includ TVA si asigurare RCA si sunt valabile pentru masinile preluate in extrasezon (1 ianuarie 2024 - 31 martie 2024). Pentru oricare alte perioade, in sezonul estival, de Craciun sau de Paste, tarifele variaza masiv si pot fi mult mai mari. Completati formularul din pagina masinii dorite pentru a va calcula o oferta concreta de pret in functie de perioada de inchiriere dorita si disponibilitate.
Suceava este cel de-al doilea oraș ca mărime al Moldovei, după Iași, având o populație de 92.121 locuitori. Din punct de vedere administrativ, orașul este reședința județului omonim. În perioada medievală a fost o importantă cetate a principatului Moldovei.
Începând cu domnia lui Petru I (1375-1391) și până în 1564 când Alexandru Lăpușneanu mută capitala la Iași, Suceava a fost principala cetate de scaun a principatului moldovenesc.
Din anul 1775, Suceava împreună cu o parte din nordul Moldovei (Bucovina) intră sub administrație austriacă. Suceava a făcut parte din Imperiul Habsburgic timp de un secol și jumătate, până în anul 1919. Un eveniment impresionant din istoria acestei regiuni îl reprezintă începutul primului război mondial când mulți bucovineni au fugit în Moldova pentru a se putea înrola în armata română.
Știați că:
- Cetatea de Scaun a Sucevei nu a fost niciodată cucerită?
- Clădirea care găzduiește astăzi Muzeul de Etnografie este un fost han medieval ridicat în ultimele decenii ale secolului XVI, și a fost de asemenea, casă de vânătoare pentru membrii familiei imperiale în timpul ocupației austriece?
- În Suceava se găsește cel mai mare ou tradițional de Paște ? Acesta se afla în apropierea Muzeului Satului Bucovinean și este construit din fibră de sticlă.
Municipiul Suceva se află în nord-estul României, în podișul omonim subdivizionat Podișului Moldovei. Orașul este străbătut de râul Suceava. Climatul este temperat cu temperaturi și cantități de precipitații apropiate mediilor naționale (11°C - temperatură medie și 500-600 mm - precipitații anuale).
De departe, principalul obiectiv turistic al Sucevei îl reprezintă Cetatea de Scaun (atestată documentar în anul 1388). Însă la numai un kilometru jumătate de oraș, în vârful dealului Zamca, se găsește o altă cetate - Cetatea Șcheia (construită la sfârșitul secolului XIV, în perioada domniei lui Petru I Mușat). Pe lângă cetățile românești, Suceva oferă turiștilor două biserici cu vechime considerabilă, Biserica Sfântul Nicolae (ridicată de Iliaș, fiul lui Petru Rareș) și Biserica Sfântul Gheorghe - Mirăuți (ridicată odată cu prima parte a cetății, în secolul XIV de Petru I Mușat).
Străzile orașului mai adăpostesc și clădirile a patru muzee: Muzeul Științelor Naturii, Muzeul Etnografic Hanul Domnesc, Muzeul Satului Bucovinean și Muzeul de Istorie.