Ce este pretul "de la"?
Pentru a calcula pretul exact si a vedea ce este liber completeaza o cerere de oferta. Pe site afisam doar pretul indicativ valabil pentru extrasezon / luna ianuarie, la perioade de +31 de zile, in varianta cu garantie standard de 1000-1500 euro in functie de clasa masinii si depozit blocat pe card de credit. Pentru a obtine rata aplicabila completati formularul de "estimare pret" si in functie de masina disponibila revenim cu tariful furnizorului unde este libera. Toate tarifele includ TVA si asigurare RCA si sunt valabile pentru masinile preluate in extrasezon (1 ianuarie 2024 - 31 martie 2024). Pentru oricare alte perioade, in sezonul estival, de Craciun sau de Paste, tarifele variaza masiv si pot fi mult mai mari. Completati formularul din pagina masinii dorite pentru a va calcula o oferta concreta de pret in functie de perioada de inchiriere dorita si disponibilitate.
Timișoara este cel de-al treilea oraș ca mărime al României, având o populație de 319.279 locuitori. Este reședința județului Timiș, fiind unul dintre cele mai cosmopolite orașe ale României (este unul dintre puținele orașe din Europa cu trei teatre de stat în trei limbi diferite - română, maghiară și germană).
În structura sa etnică se găsesc trei comunități - sârba, maghiara și germana dar și italiana (sosiți de curând în scop economic), ucrainiana sau slovaca. Din păcate comunitatea evreiască, numeroasă în secolul XX a cunoscut o diminuare drastică după perioada comunistă (în prezent cele două Sinagogi de pe teritoriul Timișoarei sunt închise).
Timișoara este de asemenea o fostă cetate medievală, aflată în administrație austriaca pana in anul 1726, când Eugeniu de Savoia cucerește cetatea în urma unui asediu de 48 de zile. O parte din zidurile de apărare ale cetății au supraviețuit trecerii anilor. De asemenea în Timișoara puteți vizita Muzeul Revoluției, Muzeul de Artă, Sinagoga, sau Piața Unirii, cat și o serie de numeroase parcuri, dintre care se evidențiază Parcul Rozelor, care dispune de o impresionantă colecție de specii de trandafir.
Știați că:
- În 1718 în Timișoara a fost atestată prima fabrică de bere de pe teritoriul actual al României?
- În 1771 se publică la Timișoara primul ziar de pe teritoriul actual al României - Temeswarer Nachrichten?
- În 1881 a fost construită la Timișoara prima rețea de telefonie de pe teritoriul actual al României?
- În anul 1884 Timișoara devine primul oraș al Europei cu iluminat public electric?
- În 1895 se asfaltează prima stradă de pe teritoriul actual al României, în Timișoara?
Timișoara este poziționată în vestul țării într-o zonă de câmpie. Orașul este străbătut de râul Bega (canalizat în 1728, fiind astfel primul canal navigabil). Climatul este temperat, numai că poziționarea într-o zonă deschisă aduce câteva grade în plus in cursul verii și de asemenea coboară temperaturile pe durata iernii. Temperaturile medii anuale se situează în jurul cifrei de 11°C. Precipitațiile se mențin în valori normale, specifice unei zone de câmpie.
Centrul istoric al orașului are o structură liniară mergând paralel cu râul Bega, pe o distanță de aproximativ 10 km. Orașul a cunoscut o dezvoltare fulminantă în ultimii ani, astfel că, pe lângă cartierele muncitorești ridicate de comuniști în jurul centrului vechi, astăzi se găsesc importante parcuri industriale (aflate uneori la distanțe semnificative de orașul propriu-zis). Inchirierea unei mașini facilitează deplasarea în această organizare aparte a orașului indiferent de scopul vizitei.
Timișoara este cunoscută îndeobște pentru evenimetele din decembrie `89, insă orașul are multe povești de spus ascultătorilor. Ridicată pe o mlaștină, Timișoara a trebuit să dispună de o fortificație ingenioasă până la sfârșitul secolului XVII și începutul secolului XVIII, când râul Timiș a fost redirecționat astfel încât să nu mai străbată actualul teritoriu al orașului și au început lucrările de îndiguire a râului Bega. Clădirea Teatrului Național din Timișoara are și astăzi probleme de stabilitate, tocmai datorită faptului că este ridicată pe o asemenea fortificație.
O particulariatate a acestei zone o reprezintă faptul că, deși românii au fost întotdeauna majoritari cu o pondere covârșitoare (în prezent 86% din populație este de origine română), administrația a fost în exclusivitate străina. Abia în anul 1919 odată cu căderea Imperiului Hasburgic, Timișoara intră pentru prima dată sub administrație românească. Acest fapt este dealtfel vizibil oriunde, de la modul în care sunt construite și amplasate clădirile, până la modul de gândire al populației. Astfel Timișoara reprezintă un oraș aparte în peisajul României care în niciun caz nu trebuie ratat.